Jämsälle kääntymässä uusi sivu

Jämsän vauraus ja elinvoima on rakentunut kahden metsäjalostustehtaan ja paperikoneiden ympärille. Tehtaista yhden toiminta on suuruuden ajoista kutistunut ja toinen kokonaan suljettu. Tämän iskun rajuudesta huolimatta nyt on aika kääntää sivua Jämsän tulevaisuuteen. Enää emme voi rakentaa väistyvän teollisuuden varaan vaan elinvoiman pohjan on muututtava. Erinomainen suunnitelma on Kaipolan entistä laitosta ja laitteita hyödyntävä kiertotalouteen pohjautuva tuotanto.

Kun Kaipolan tehtaan lopettamispäätös tuli, ilmaantui torille myötätuntoa osoittamaan ja tukea lupailemaan ministerikollegio. Puhetta kyllä! Mutta missä on se rahallinen tuki, että vihreään siirtymään tähtäävä kiertomateriaalin tuotanto pääsee käyntiin Kaipolassa.

Hallituksellemme on tärkeää näyttää ja kuulostaa hyvältä. Todelliset teot jäävät toteutumatta. Tätä harhaa etenkin naispuoleiset kansalaiset ovat fanittaneet kaksi vuotta. Totuus alkaa karulla tavalla paljastua kauniin kuoren alta. Kotimaista tulevaisuuteen tähtäävää työtä ei kyetä tukemaan. Ei muovin kierrätystä Kaipolassa, vaikka EU:kin sitä vaatii. Ei kotimaista turvallisen rokotteen kehittämistä, koska EU katsoo omiin suuriin toimijoihinsa.

Vihreä siirtymä on päällimmäisenä hallituksen puheissa. Nyt sitä lainarahaa pitää ripeästi ohjata kotimaan toimijoille, ettei taas juna ehdi mennä vihreimmille EU-laitumille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s